Αγαπητοί γονείς,

 

ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να υλοποιήσει τη δράση με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο», σύμφωνα με το υπ’ αριθ. Πρωτ. Φ.7/139107/Δ1/27-08-2018 Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τουλάχιστον δύο  Σαββατοκύριακα τον μήνα.

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων και θα υλοποιηθεί από την έναρξη έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-2019 το πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα  (3η Πράξη/4-09-2018).

Η τσάντα των μαθητών και μαθητριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων-παιδιών.

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της παραπάνω δράσης.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

δρ Μαίρη Σ. Τεκτονοπούλου

 

Δράση: “Η τσάντα στο σχολείο”