Αγαπητοί γονείς,

μέχρι στιγμής στο Σχολείο μας δεν έχουν εμφανιστεί επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης COVID-19 σε ό,τι αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θα θέλαμε, όμως, να σας ενημερώνουμε σχετικά με τη διαχείριση ενός παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του Σχολείου, ώστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες:

1) Εάν ένας μαθητής εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του Σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το Σχολείο με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων του.

2) Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων-κηδεμόνων και εφόσον, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, το παιδί χαρακτηριστεί ως ύποπτο για λοίμωξη COVID-19 χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.

3) Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία) σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το Σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

4) Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό COVID-19 είναι θετικό, ο γονέας-κηδεμόνας του μαθητή ενημερώνει άμεσα το Σχολείο στον αριθμό: 25510-26752.

5) Όσον αφορά στο παιδί με επιβεβαιωμένο COVID-19:

  • Το παιδί μπορεί να επιστρέψει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του, εφόσον το τμήμα φοίτησης βρίσκεται σε λειτουργία.

6) Όσον αφορά στις στενές επαφές του παιδιού με επιβεβαιωμένο COVID-19:

  • Όλα τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών (συμμαθητές και εκπαιδευτικοί που συνυπήρξαν μαζί του στην τάξη κατά το τελευταίο 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), θα απομακρυνθούν από το Σχολείο με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID 19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
  • Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID 19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο: εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό, εάν είναι αρνητικό παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (mail@2dim-alexandr.evr.sch.gr), είτε τηλεφωνικά στους δύο αριθμούς τηλεφώνων της Σχολικής μας Μονάδας:

  • 2551-300285 (Γραφείο Συλλόγου Διδασκόντων)
  • 25510-26752 (Γραφείο Διευθύντριας)

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ενημέρωση σε ό,τι αφορά διαχείριση παιδιού που εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 εκτός του χώρου του Σχολείου